събота, 2 август 2014 г.

Отслабване и затлъстяване при деца.

Особено важно е да не се допуска затлъстяване при деца. Не се радвайте на деца като ”пухкави куклички” - от тях обикновено израстват неспасяеми дебеланковци. Установено е, че броят на мастните клетки на човека се формира преди и по време на пубертета. Именно това затлъстяване, появило се в детската или юношеската възраст, трябва своевременно да се преодолява на принципа да се решават големите проблеми, докато са малки.
Пълното дете, станало след години дебел човек, е с лоша прогноза по отношение на всички отклонения на обмяната и сърдечно-съдовата система, съпътствани с наднормено тегло. Профилактиката на детското затлъстяване трябва да започне още от вътреутробното развитие. За да се роди бебето с нормално телесно тегло, бременната жена не трябва да прекалява със
  • - сладкиши,
  • - пикантни храни и
  • - животински тлъстини.




Добре е на почит да са плодове, зеленчуци, ядки, варено жито (особено против запек), за да не се допуска преждевременно затлъстяване при децата. Спортуването и правилният хранителен режим, при подрастващите са важни предпоставки за отслабване, без излишни килограми и в зрялата и творческа възраст.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: