понеделник, 4 август 2014 г.

Главният прекъсвач при отслабване.

В стратегията по отслабване трябва да се има предвид споменатия вече омагьосан кръг на затлъстяването. В него една от най-важните причини е предразположението на организма да използува въглехидратите предимно за натрупване на масти. Затова, ако изключим от диетата онази храна, която кара панкреаса да отделя повече инсулин, организмът ще престане да се измъчва от непреодолим глад и това можем да го наречем главен прекъсвач при отслабване.
 
Не всеки източник на енергия от хранителните продукти
  • - мазнини, 
  • - въглехидрати, 
  • - белтъчини
има еднакъв краен ефект. Така например излишните калории от въглехидратите няма да изгорят, а ще се складират във вид на мастни пластове. Просто казано, напълняваме от калориите, които се произвеждат главно от въглехидрати. Излишъкът от калории, които произхождат от белтъчини, активизират изгарянето - тези калории ”изяждат” останалите.




Калории, които произхождат от мазнини, особено ако съдържат много есенциални мастни киселини (например царевичното или пшениченото масло и висококалоричните маргарини), според най-новите изследвания активират изразходването на енергия. ЗАПОМНЕТЕ: Трябва не само да пресмятате калориите, които поемате, а и да мислите и съобразявате откъде идват те!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: